Selecteer een pagina

Over Marielle Kitsz

 

Al van jongs af aan had vrijwel elk onderwerp mijn interesse. Alles wat ik maar in handen kon krijgen las ik. Alle kennis was goed. Daarom koos ik destijds voor de brede studie: European Studies. Talen, cultuur, economie, recht, sociale wetenschappen en het was nog internationaal ook.

Toen ik begon met werken wist ik niet precies wat ik wilde en kon mijn draai niet vinden. Tot het moment dat ik bij L’Oréal ging werken als credit manager. In eerste instantie wist ik niet wat ik van de inhoud moest verwachten. Gaandeweg ging ik het steeds leuker vinden. Credit management is een heel breed vak dat zich met het kloppend hart van de organisatie bezig houdt. Het zorgt voor gezonde financiële stromen. Daarbij is het zoeken naar de balans: begrip hebben voor de klanten en tegelijkertijd grip houden op de cashflow.

Na L’Oréal heb ik bij Exact Software mijn eigen credit management filosofie verder ontwikkeld en in de praktijk kunnen toetsen. Cash is king maar met mijn mensgerichte aanpak zorg ik er daarnaast voor dat klanten betalen en gewoon klant blijven.

De paradox van dit succes is eigenlijk dat niemand in de organisatie dat ziet maar als vanzelfsprekend gaat beschouwen. Er zijn alleen wel wat zaken die je als organisatie goed op de rit moet hebben. Uiteindelijk gebeurde het me dat ik extreem oververmoeid thuis kwam te zitten. Het harde werken in combinatie met het gevoel dat het nooit genoeg was, de strakke kantooruren, opeens was het genoeg. Het licht ging even uit.

Mijn passie voor mijn vak had ik nog steeds maar ik kreeg sterk de behoefte op een andere manier mijn werk ervan te maken. Hoe kon ik mijn geld verdienen met het mooie vak van Credit Management, waar ik gewoon heel goed in ben en in balans blijven? Als ondernemersdochter lag het antwoord eigenlijk voor de hand maar het duurde even voordat ik het zag.

Een idee voor een eigen bedrijf had ik al een tijd. Doordat ik met zoveel bedrijven te maken heb gehad, zag ik een verschil tussen grote en kleine bedrijven met betrekking tot credit management. En daar zat een element van oneerlijkheid in naar mijn idee.

De kleinere MKB bedrijven beschikken over het algemeen helemaal niet over deze specialistische kennis. De grote bedrijven allemaal wel. En kennis is macht. Daarom wil ik mijn kennis delen met deze kleinere bedrijven. Zodat zij dezelfde voordelen hebben van credit management als die grote bedrijven.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial